Nie, sam gainer czy białko masy nie zwiększy! Jeżeli na tym poziomie nie widzisz efektów widocznie ten plan dietetyczny nie jest właściwy i zawiera znaczące błędy. Jeżeli dieta jest dobra, odżywek się nie stosuje. Przy tej wadze dostarczenie niezbędnych b/t/w/kcal jest stosunkowo proste. Przeczytaj dokładnie link który podał Ci powyżej.
FT3 13.4 (2.5-5.5) więc z tarczycą jest git. Nie wiem akurat, rt3 chyba nie może być wytwarzane, dieta B=200g W=200g Tł: 30g Kcal:2000-1800 ( białko trzymam ) Na razie git, podbiłem aktywność do 90 min na orbitreku z netflixem, kiedyś dużo biegałem maratony itd. więc na luzie. Pozbyłem się szlugów, także jest sukces! Wk***iłem się i skończyłem z [...]
Dlaczego zmniejszyłeś ilość kcal i białka? Trzymaj się wyliczeń. O ile są prawidłowe oczywiście. Białko 1,8g/kg masy ciała. Podbij węglowodany. To chyba nie ma być low carb?
w tali przybyło mi 0,5 cm. Tylko skąd tłuszcz, skoro tłuszczy praktycznie unikam jak diabeł święconej wody ? Rozumiem jakbym zjadł na prawdę dużo i nadwyżka się w tłuszcz zamieniła, ale jadłem w granicach 2700 kcal 25% tłuszczy 25% białko 50% węglowodanów i zaznaczę, że starałem się tego trzymać i nie przesadzałem z jedzeniem.
Ok więc białko kupię w poniedziałek. Tu dodaje jadłospis z wczoraj. Niestety wieczorkiem miałem fajną opcję więc KolacjA nie siadla, poratowalem się gainerem żeby dobić kcal. /SFD/2018/1/20/b844ea46d08347af9f31309f38ae05bd.jpg A i miało być jeszcze zdjęcie podgladowe sylwetki wiec wrzucam /SFD/2018/1/20/499d6049d9e24bef95b8e9b28c87ab31.jpg [...]
[...] małą zawartość składników istotnych dla regeneracji powysiłkowej - sodu oraz białka - w bananach, sugeruje się aby banany spożywać w połączeniu z produktami zasobnymi w białko i sód. Dobrym rozwiązaniem będzie połączenie banana z nabiałem - mlekiem, kefirem lub jogurtem, np. w formie koktajlu. Nabiał, oprócz białka i sodu, jest źródłem [...]
[...] podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: [...]
Cześć! Przede wszystkim jak chcesz schudnąć to trzeba zacząć od uporządkowania diety. Na sam początek bardzo ważna jest kaloryczność, czyli ilość energii, którą dostarczasz w ciągu dnia. Zerknij na poniższy kalkulator: Napisałeś, że masz pracę siedzącą. Warto zadbać byś miał więcej aktywności w ciągu dni, bo jeżeli treningi które napisałeś są [...]
Jeżeli już na prawde nie dasz rady wcisnąć nic więcej to dorzuć gainer po treningu od razu. Ale na razie moze sprobuj lekko uciac bialko a nadwyzke zrób jakimis tluszczami i węglami. Orzechy, tłuste ryby, a węgle możesz podbić jakimiś rodzynkami suszonymi czy bananem. Tu garść orzechów do posilku, tam troche rodzynek, w między czasie banan i [...]
Tak, rozbije to na kilka posiłków. A jak ty to zrobiłeś? Jeszcze bialka ile to bedzie kurczaka? i tłuszcze. Bialko: 225 gram = 900kcal = 3-4 g/kmc Tluszcze: 70 gram = 630 kcal = 1 g/kmc Zmieniony przez - akrolW w dniu 2010-09-21 18:57:29
[...] koszulkach, - w kokilkach, - w formie omletu, - placka, - jako dodatek do ciast, - panierka do mięs/ryb. Dodawać można do nich w zasadzie wszystko. Jeżeli ma to być posiłek białkowo - tłuszczowy, to można wybierać z następujących produktów: - mięsa, - ryby, - nabiał, - warzywa, - odżywka białkowa. Jeżeli zależy Ci na szczegółowych przepisach, to [...]
[...] podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: [...]
[...] o zdrowe odżywianie. Ważne, aby dostarczyć do organizmu jak najwięcej witamin i minerałów z pożywienia. Wprowadzić do jadłospisu zdrowe, nisko przetworzone pokarmy, chude białko, zdrowe tłuszcze roślinne, ryby, jaja, nabiał. Zadbaj o wyższy udział białka w diecie, gdyż jest ono niezwykle ważne podczas redukcji tkanki tłuszczowej jak i [...]
Witaj Generalnie na ów temat narosło wiele mitów. Chociażby ten, że by spalać tkankę tłuszczową to trzeba biegać minimum 30 min. Jak się jednak okazuje, nie tyle czas trwania jednej sesji treningowej, co suma wydatków energetycznych poświęconych na aktywność fizyczną ma decydujące znaczenie jeśli chodzi o spalanie tłuszczu zapasowego. Warto o tym [...]
[...] http://www.sfd.pl/-t276436.html Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: [...]
[...] http://www.sfd.pl/-t276436.html Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: [...]
Wiec skoro nie idzie w dół to wina diety bądz też aktywności. Co do białka to raczej przy twojej wadze bez problemów dostarczysz białko i kcal z jedzenia. Ale w awaryjnej sytuacji mozesz miec np. trec whey 100 , peak whey delicious , olimp whey protein complex. One są dobre w smaku więc jak najbardziej będą ok
[...] podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: [...]
[...] niska, co jest już bliskie głodówki. Z tego co widzę w założeniach masz 2500 kalorii, a spożywasz ledwo 2000 kalorii. Wychodzi zbyt mało białka i tłuszczów. Sugeruję podbić białko do 2 gramów na kilogram masy ciała, a tłuszcze do 1-1,5 grama na kilogram masy ciała. [...]